Mijnwebpartner Artikel Blog
Image default
Sport

Poldersnoeken op kunstaas

Wonend aan de rand van Het Groene Hart, kom ik graag in de polder. Deze streek kent veel lange poldersloten met een goed visbestand. Het zijn dan niet altijd hele grote vissen, maar de kans op vangst is wel altijd goed aanwezig. De sloten zijn over het algemeen niet diep. Afhankelijk van het baggerbeheer zijn de sloten soms niet dieper dan 50cm. Op de diepere stukken wordt misschien net de meter gehaald. 

Veel voorns en bliek blijken in de zomer het beeld van de visstand te overheersen. Een enkele brasem en karper komen ook voorbij. Echte roofvis zie ik niet. Toch blijkt dat er wel degelijk roofvis zit. Steeds vaker kom ik roofvissers tegen die links en rechts toch leuk vis vangen. Niet echt monsters maar zeker de moeite waard om zelf eens te onderzoeken. 

Na onderzoek in de tacklebox voor het roofvissen, kom ik er achter dat de meeste pluggen meer dan 1 meter diep gaan. Een bezoek aan de online hengelsport winkel zorgt voor een nieuwe lading kunstaas geschikt voor deze polders. Ook wordt een leuke kleine spinmolen van Abu Garcia op de kop getikt. Nu wachten op goede weersomstandigheden om de eerste serieuze aandacht aan deze watertjes te geven. 

Met veel regen op komst blijkt dat het gemaal in de wetering over uren draait. In de verschillende stromingen zou toch een snoek zijn kans moeten afwachten. Na een worp of 10 blijkt een eerste snoek al aandacht te geven aan het kunstaas, maar blijkt helaas te lossen. Door het niet snel zetten van de haak, kreeg de snoek teveel speling om vrij te komen. Gelukkig is de snoek blijkbaar niet geschrokken want de worp erna pakt er een snoek op nagenoeg dezelfde stek wederom het kunstaas. Een leuke snoek van in de 70 centimeter is de klos. Bij het gemaal worden nog 2 andere snoeken gevangen. Blijkbaar kan ik hier de herfst zeker mijn lol op. 

https://www.sportvisgigant.nl/