Mijnwebpartner Artikel Blog
Image default
Internet

Waar moet je op letten bij het zoeken naar een internetprovider?

Het vinden van de juiste internetprovider is een grote beslissing en daarom moet je internet vergelijken. Dit kan het verschil zijn tussen een betrouwbare verbinding en een verbinding die voortdurend wegvalt of je streaming vertraagt. Ben je een bedrijfseigenaar of iemand die snel internet nodig heeft voor thuis? Er zijn verschillende factoren waar je rekening mee moet houden.

Klantenservice

Als het gaat om klantenservice van internet providers, zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Klantenservice moet in de eerste plaats gemakkelijk te vinden zijn. Als je urenlang moet zoeken naar een beschikbare vertegenwoordiger, dan is de kans groot dat je niet lang bij de internetprovider blijft. Zoek ten tweede een internetprovider met een vriendelijk en behulpzaam team van vertegenwoordigers die 24 uur per dag telefonisch of per e-mail beschikbaar zijn. Je wilt iemand die goed geïnformeerd is over hun productaanbod, maar ook bereid is om verder te gaan dan nodig is. 

Snelheid/datalimieten/gebruikslimieten

Je moet ook kijken naar snelheids- en datalimieten wanneer je overweegt welke ISP je wilt gebruiken. Als je veel apparaten met internet hebt verbonden en je huishouden constant internet gebruikt, dan heb je een snelle verbinding nodig die meerdere apparaten aankan. Je wilt er ook zeker van zijn dat er geen limiet is voor de hoeveelheid gegevens die je in een bepaalde periode kunt gebruiken. Dit is vooral het geval als je huishouden de neiging heeft om het toegewezen bedrag te overschrijden. Hoewel de meeste ISP’s onbeperkte abonnementen aanbieden, kunnen anderen extra kosten in rekening brengen voor zware gebruikers of limieten stellen aan de hoeveelheid gegevens die per maand of per jaar is toegestaan.

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid is een van de belangrijkste factoren bij het zoeken naar een internetprovider. Om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke service krijgt, moet je erop kunnen vertrouwen dat je ISP beschikbaar is wanneer je ze nodig hebt en niet onverwachts uitvalt. Je wilt er ook zeker van zijn dat ze een goede uptime-record hebben. Kijk dus hoe vaak klanten hebben geklaagd over problemen en wat hun gemiddelde uptime-percentage is. Een bedrijf met een grote betrouwbaarheid tijdens piekmomenten is net zo belangrijk. Dit komt doordat veel ISP’s tijdens drukke periodes met storingen te maken hebben vanwege de hoge vraag naar hun servers of slecht beheer van de verkeersstroom via hun netwerk.

Over Breedbandwinkel

Ben je op zoek naar internet? Er zijn verschillende opties. Sommige bedrijven bieden internet aan via ADSL/VDSL, kabel of glasvezel. Anderen bedrijven bieden meer dan één soort internet aan. Breedbandwinkel maakt het gemakkelijk om de beste provider. Je kunt namelijk eenvoudig alle providers vergelijken en de beste deal maken!