Mijnwebpartner Artikel Blog
Alarmsysteem

Hoe open je een hangslot met lockpicking?

Hangsloten zijn een vernuftigd stukje techniek die voor vele doelen inzetbaar zijn. Maar weinig mensen beseffen dat ze vanbinnen hetzelfde slotsysteem gebruiken als dat van een standaard cilinderslot.
 
Met noemt dit het stiftcilinder systeem. Het bevat kleine pinnetjes die draaiing van de kern van het slot onmogelijk maken. Alleen wanneer de kern draait kan het slot open.
 
Slechts wanneer de pinnen naar de juiste positie worden gebracht ontstaat er een doorgang voor de kern. Daardoor is het mogelijk voor de kern om te draaien en zo kan het slot geopend worden.
 

Hoe open je een slot?

De sleutel zorgt ervoor dat de pinnen naar de juiste positie gebracht worden waarna het slot open gedraait kan worden. Deze sleutel moet wel perfect aan sluiten op het slot. Slechts een kleine verandering in de vorm van de sleutel kan ervoor zorgen dat een van de pinnen niet correct aansluiten en de draaiing blokkeren.
 

Hangslot openen zonder sleutel

Er zijn echter wel verschillende technieken waarvoor hangsloten kwetsbaar zijn. Door op deze kwetsbaarheden in te spelen kun je zonder sleutel het hangslot openen.


 

Combpicks

Door bijvoorbeeld gebruik te maken van combpicks worden de pinnen niet naar de correcte positie gebracht. Maar worden ze zo ver weg in hun vering gedrukt zodat ze de doorgang niet langer blokkeren. Hierdoor kan het slot permanent beschadigd raken.
 

Nieuwsgierig naar beveiliging

Het is vreemd dat dit soort zwaktes nog steeds bestaan. Terwijl er veel mensen vertrouwen op de correcte werking van deze sloten. Daarom is het belangrijk om altijd nieuwsgierig te blijven en te blijven kijken naar de actuele veiligheid die sloten bieden.
 

http://www.lockpickinguniversiteit.nl