Mijnwebpartner Artikel Blog
Woning en Tuin

Rookkanaal flexibel bij HGB-Trading

In vrijwel elke woning in Nederland is tegenwoordig centrale verwarming te vinden om het huis comfortabel warm te krijgen in de winter. Sporadisch heeft men nog een open haard, houtkachel of allesbrander. Maar, uit nostalgische gevoelens nemen mensen tegenwoordig ook weer een open haard of houtkachel in huis. Het is zeer behaaglijk om lekker voor deze warmtebron te gaan zitten. Het ruikt lekker, het knispert en het is heerlijk om er gedachteloos in te staren en te kijken hoe het vuur het hout langzaam verslindt. Een rookkanaal is hiervoor nodig, en soms moet dit rookkanaal flexibel zijn. Hoewel er veel warmte door het rookkanaal naar buiten ontsnapt, is dit een noodzakelijke werking van een rookkanaal. Zoals de naam al doet vermoeden: er moet rook afgevoerd kunnen worden. Bij het verbranden van het hout komen rook en gassen vrij. Het gas kan het onzichtbare en zeer giftige gas koolmonoxide bevatten en hierdoor dodelijk zijn.  Een oud, stenen rookkanaal zou gassen kunnen lekken naar de huiskamer. Een goed rookkanaal is dus van groot belang.

 

Rookkanaal flexibel

 

Bij HGB-Trading werken wij met rvs bij een rookkanaal flexibel. Rvs staat zoals u weet voor roestvrij staal of roestvast staal. Het voorkomt lekken en roetvlekken die door uw stenen rookkanaal zouden kunnen komen. Het rookkanaal flexibel is dus zeer geschikt om te gebruiken wanneer uw bestaande rookkanaal lekkage vertoont. Of wanneer u last heeft van vocht of roetplekken die doorslaan. Als uw rookkanaal slecht trekt en er rook naar binnen slaat, is een RVS rookkanaal flexibel genoeg om daarin aangebracht te worden en de trek te verbeteren.

 

Rookkanaal flexibel: dubbelwandig of enkelwandig Gebruikt u ons RVS dubbelwandig rookkanaal flexibel, dan hoeft u de loze ruimte eromheen niet op te vullen met een isolatiemiddel. Wanneer u  besluit een enkelwandig rookkanaal flexibel te gebruiken, dan dient u wel de ruimte tussen het rookkanaal en de bestaande schoorsteen op te vullen. Dit kan met vermiculite (vermiculiet) korrels. Een enkelwandig rookkanaal is alleen toegestaan tot aan de muur of het plafond.

 

Rookkanaal flexibel: laat u goed informeren

 

Een flexibel rookkanaal bestaat uit verschillende onderdelen en tussenstukken. Er kunnen makkelijk meerdere bochten mee gemaakt worden. Indien u enige twijfel heeft aan uw eigen handigheid; schroom niet en maak gebruik van de monteerservice van HGB-Trading. Wij kunnen u niet alleen adviseren maar ook zorgen dat uw rookkanaal zorgvuldig wordt gemonteerd en optimaal functioneert.

 

Het RVS rookkanaal flexibel voldoet aan strenge en verplichte beveiligingseisen die gesteld zijn door de verzekering.  U kunt er dus vanop aan dat u een product van goede kwaliteit in huis haalt.

 

Rookkanaal flexibel: bestellen

 

Wanneer u uw rookkanaal in huis haalt via HGB-Trading, weet u zeker dat u een goed product thuis krijgt. Een product met EG-certificaat, met het kwaliteitsmerk Warmfire en met 25 jaar garantie. Wij leveren direct uit voorraad. U kunt uw rookkanaal online bestellen en thuis laten bezorgen, maar u kunt het ook ophalen in onze vestiging in Velserbroek.

 

Let u bij het bestellen wel goed op de afmetingen. Het RVS rookkanaal flexibel snijden wij op maat van de rol af. Wij kunnen het helaas niet retour nemen omdat het om een afwijkende maat zou kunnen gaan ten opzichte van onze meer standaard afmetingen.

 

Hoe dan ook, met uw rookkanaal van HGB-Trading haalt u in elk geval een betaalbaar product met hoge kwaliteit in huis.

http://www.hgb-trading.nl/rookkanaal-kachelpijp