Mijnwebpartner Artikel Blog
Woning en Tuin

Plafondlamp online bestellen

Zoek jij online naar plafondlampen? Het is best lastig om verlichting te kopen. Er is verschrikkelijk veel  verkrijgbaar op het gebied van plafondverlichting.  In welke kamer is een plafonnière wel of niet gewenst? Wil je sfeer of kies je voor een functionele plafondlamp? In dit artikel omschrijven we eerst de verschillende stijlen van de lampen. En geven we antwoord op alle andere vragen.

Bronzen plafondlampen 

Brons en goud, zijn traditionele kleuren en ogen snel klassiek. Bruin is ook een warme kleur. Eigenlijk kun je stellen dat alle warme kleuren en behouden kleuren, klassiek zijn.  De vormgeving speelt ook een grote rol.  Versieringen of crèmekleurig glas zijn ook typisch klassiek.

Stoere plafondlampen

De vormgeving stamt uit 1900. De lampen werden veel gebruikt in industriële hallen.  Ze zorgden voor goed zicht op de lopende band in de fabriek. Ze waren erg praktisch, maar niet erg fraai. Dat lompe en onbenullige vinden we nu juist zo gaaf. Dit blog beschrijft een aantal do’s & dont’s betreffende plafondlampen. Karin den Besten laat je kinderlijk eenvoudig zien hoe je een woonkamer sfeervol kunt belichten. 

Plafondlampen voor in de badkamer

Het voordeel van een plafondlamp is dat je er gemakkelijk onderdoor kunt lopen. Ideaal voor in de badkamer dus. Maar niet alle plafonnières zijn geschikt voor in de badkamer. Het is belangrijk dat je daar wel rekening mee houdt. Vraag in een winkel altijd naar IP-44 lampen. Zo voorkom je gevaarlijke situaties in de badkamer.

Woonkamer plafondlampen

Hang nooit een plafondlamp boven je eettafel. Dat ziet er niet uit. Bovendien is het totaal niet praktisch. Een plafondlamp is bedoeld op een totale ruimte te verlichten. Boven je tafel wil je direct licht, geen verspreid licht.  Je zou eventueel wel in de zithoek een plafondlamp op kunnen hangen. Persoonlijk zou ik in de woonkamer geen plafonnières plaatsen.  In een hal, gang vind ik deze lampen wel weer ideaal.

Laatste tip: Kies altijd voor LED-plafondlampen. Tegenwoordig net zo gezellig en sfeervol, maar een stuk beter voor het milieu.

http://interieur-verlichting.blogspot.nl/2014/10/plafondlampen-in-de-zithoek.html