lichtknoppen en schakelaars

Wanneer jij op zoek bent naar schakelaars voor in huis, dan wil jij zonder twijfel werken met het beste merk. Dit doe je door de merken met elkaar te compareren. Op internet zijn dikwijls vergelijkingen te vinden, echter wat is hiervan een goede samenvatting? Welke lichtknoppen kun jij correct benutten, hebben een goede bekwaamheid, doch ook een fijne gebruikersvriendelijkheid? Welke schakelaars moet ik natuurlijk bezitten? Voor de thuisklusser en doe-het-zelver is het van waarde om te weten welke schakelknop hij juist kan gebruiken in huis. Daarom hieronder kort uitgelegd waar jij bij een lichtknop op moet passen.

Hoe installeer ik een simpele schakelknop?
Een normale schakelaar wordt gehecht met zowel de voedingsbron en de lichtbron aan de hand van twee draden. Dit zijn regelmatig de rode en blauwe kabel vanaf de voedingsbron tot de schakelknop, vanaf de lichtknop tot de lichtbron bedragen dit dikwijls de zwarte en blauwe kabel. Ingeval deze met hun eigen kleur gekoppeld worden, heb je in principe al een schakelknop geïnstalleerd. Dit is natuurlijk geen ergerlijk karweitje. Je kunt een goede schakelaar zodoende herkennen aangaande het gemak om deze te installeren. Ingeval je in het pakje alreeds ziet dat er meer dan 4 draden bestaan, dan kun je er vanuit gaan dat het makkelijker kan. Kijk vervolgens daarom bovenal bij een andere lichtknop dan deze.

Welke merken lichtknoppen bestaan er?
Er zijn verschillende soorten lichtknoppen die allemaal ondergebracht zijn bij gevariëerde merken. Schneider Merten is bijvoorbeeld een merk dat juist specifieke schakelknoppen zoals schemerschakelaars verkoopt. GIRA is een merk dat zich richt op beveiliging van jouw woning en verkoopt in het kader daarvan schakelknoppen. Klemko richt zich met andere op schemerschakelaars. Ehmann verkoopt onder name schuifschakelaars voor bij lichtbronnen. Al met al bestaan er uiteraard allerhande gevariëerde merken, welke alle andere soorten schakelknoppen verhandelen. Daarnaast hebben zij allemaal hun eigen prijs, maar je kunt er vanuit gaan dat hoe hoger de prijs, hoe beter de kwaliteit. Overigens is het uiteraard ook goed om te kijken naar het gemak om de schakelaar te installeren.

https://www.installatievakwinkel.nl/catalogsearch/result/?q=schakelaars

About

View all posts by