Hoe kies je de juiste wandlampen?

Mijnwebpartner

Opzoek naar wandlampen? Wist je dat… licht gelukkig maakt? Met de juiste verlichting zorg je voor sfeer in je woonkamer. Waar moet je opletten? Wij geven je graag een aantal nuttige tips. De ene wandlamp is de andere niet. Met zo een breed aanbod  is het maken van goede keuze nog niet eenvoudig. We kunnen een verdeling maken in drie soorten wandlampen

  •  Leeslampen
  •  Sfeerverlichting
  •  Badkamer wandlampen

Een leeslamp is functioneel, sfeerverlichting is dat niet. Dit licht is wit om prettig bij te kunnen lezen. Goede sfeervolle wandlampen geven geel licht. Daarnaast zijn er verschillende stijlen te onderscheiden.

Klassieke wandlampen

Het gaat hier om een stijl die past bij een brokante huis inrichting. Met antiek bedoelen we vaak gewoon klassiek.  De vormen van de van deze lampen zijn sierlijk en rond.  De kleur is vaak traditioneel en behouden zoals bruin. Het licht is vaak warm.

Moderne wandlampen

Een stijl die makkelijk te herkennen is aan de vorm en kleur. Moderne wandlampen zijn strak en recht. De kleuren van moderne lampen zijn; zwart, wit of staal. Wit licht past bij deze moderne wandlampen. 

Kinderlampen

Kinderlampen zijn vrolijk en speels en verkrijgbaar in vele vormen. Kortom: fel, speels , druk en fantasievol.  Babykamer wandlampen zijn vaak uitgevoerd in pastel kleuren. Maar kinderlampen moeten vooral veilig zijn. Tip: 230v is daarom niet aan te raden in deze kamer. 

Badkamer wandlampen

In de badkamer kun je geen gewone wandlamp hangen. In de badkamer moet een wandlamp spatwaterdicht zijn. Een wandlamp in de badkamer bevindt zich vaak net boven de spiegel. Een badkamer moet schoon zijn en schoon ogen. Daarom zijn de meeste uitgevoerd in glimmend chroom.

Industriële wandlampen

Industriële wandlampen zijn de laatste trend. Dit zijn oude lampen met een modern jasje. De vorm is vaak onbenullig en oogt primitief. Deze stoere wandlampen zijn te combineren met verschillen de interieurstijlen. Het mooiste is een ouderwetse grote gloeilamp.

Wandlampen online kopen 

We raden je aan wandlampen online te kopen. Online betaal je geen parkeergeld of benzine kosten. De meeste webwinkels versturen de lampen gratis. Via een webshop is eenvoudig en vaak morgen in huis. Een ouderwetse winkel heeft slechts 50 modellen wandlampen. Wil je echt wat te kiezen hebben? Bestel dan je lampen online.

http://lichtinhuis.wordpress.com/2014/10/28/industriele-wandlampen-die-het-net-niet-hebben/

About

View all posts by