Mijnwebpartner Artikel Blog
Woning en Tuin

Een Infrarood sauna in uw eigen stulpje?

Boven de 30 graden celcius is een infraroodsauna te gebruiken. De ideale temperatuur is per mens verschillend, maar veelal komt dit uit op zo’n 35 tot 50 graden Celsius. De temperatuur kan ingesteld worden naar uw eigen verlangen, maar wij bevelen aan niet boven de vijftig graden Celsius te gaan. 50 graden is heter als dat het lijkt. Een Goedkope infraroodsauna verhit niet via de lucht, maar acuut uw huid. Een infraroodsauna verwarmd van binnenuit door de infraroodstralen. Het is daardoor een helemaal verschillende beleving als een traditionele sauna.

Spieren ontspannen makkelijker doordat een i.r. sauna direct het lichaam verhit. De bloedsomloop zal beter worden en spierpijn en gewrichtsklachten juist minder worden. Alle afvalstoffen die uw lichaam niet nodig heeft kunt laten afvoeren, waardoor u een prettig aangenaam krijgt. Onder andere bij psoriasis of reuma kan een goedkope infraroodsauna een voordelig uitwerking hebben. Vraag eerst toestemming aan uw huisarts alvorens u in de i.r. sauna gaat. Niet bij iedere ziekte geeft een infraroodcabine een gunstig resultaat. Laat de huisarts u aanraden of een i.r. sauna kopen wel verstandig is.

Uw spieren kunnen moe en stijf aanvoelen na het sporten, een goedkope infrarood sauna maakt uw spieren weer fitter, wat blijkt uit onderzoek. Zweetklieren gaan handelen door de branding die een infraroodcabine geeft. Melkzuren worden vernietigd bij het transpireren, om daarna door de nieren te worden uitgeworpen. Dat maakt de zuurstof voorziening naar de spieren beschikbaar.

Alvorens u in de i.r. sauna gaat kunt u het beste eerst gaan sporten. Meestal krijgen mensen niet zo veel zin om te sporten door de warmte van een infraroodcabine. Na het sporten kunt u niet direct in de infraroodcabine, het is immers essentieel om in het begint goed af te koelen. Laat uw pols, bloedsomloop en ademhalingsfrequentie allereerst  goed minder worden tot een normaal niveau. U verliest vaak vocht tijdens het sporten en het nemen een i.r. sauna, drink daarom genoeg mineraalwater.

Onderzoekers zeggen dat uw fysieke prestatie beter word door een goedkope infraroodsauna. Bij 10 minuten in een goedkope infraroodsauna te hebben gezeten zal u het effect al voelen. Veelvuldig kost het daarom weinig tijd. Het hernieuwd onder andere uw uithoudingsvermogen en ademhalingscapaciteit. Bovendien beperkt het spierpijn en scheurtjes die zijn opgekomen door het sporten worden in orde gemaakt. U zal merken dat u frisser word van een i.r. sauna, het zorgt tevens voor een uitstekende afleiding!

http://www.sunspa-sauna.nl/