Mijnwebpartner Artikel Blog
Wijn

Lamsrack recept voor tijdens de Pasen inclusief chique rode wijnglazen.

Bij het begin van de lente denk je natuurlijk aan Pasen. Pasen 2015 valt dit jaar op 5 april 2015 en dit is natuurlijk ook het begin van de lente. Het begin van de lente zit vol met jonge dieren zoals lammetjes. Het bereiden van een lamsrack kan een heerlijke verassing zijn voor je gasten. Combineer je verassing op tafel met een jonge rode wijn in combinatie met chique rode wijnglazen. Online kan je de mooiste rode wijnglazen aanschaffen. Deze rode wijnglazen staan prachtig op een gedekte tafel helemaal als je een chique lamsrack serveert. Maar hoe kan je een lamsrack het beste bereiden?

 

Ingrediënten voor een frisse Lamsrack voor tijdens de Pasen.

 

–       Een Lamsrack van minimaal 500 gram voor 2 personen.

–       1 theelepel komijn

–       1 theelepel paprikapoeder

–       1 theelepel gedroogde tijm

–       Olijfolie

 

Bereiding van de lamsrack.

 

Leg de lamsrack op een stuk bakpapier en snij met een scherp mes het vlees aan beide zijden in. Je mag hiermee een soort schaakbord patroon maken in het vlees. Dit doe je om zo de kruiden goed te laten intrekken. Besprenkel de lamsrack met de kruiden die hierboven opgenoemd staan. Doe er een klein beetje olijfolie bij en masseer de Lamsrack. Doe ondertussen een lege ovenschaal in de oven en zet de oven op 220 graden voorverwarmen. Draai de lamsrack om en herhaal dezelfde stappen als hierboven. Was je handen en doe een pan op het vuur. Doe het vuur hoog en als de pan goed warm is dan doe je de Lamsrack met de dikste kant onder in de pan. Bak het vlees om en om zonder erin te prikken ongeveer 5 minuten. Haal nu de ovenschaal uit de oven. De ovenschaal is als het goed is 220 graden dus kijk goed uit. Leg hier de lamsrack in met de botten omhoog. Doe de lamsrack 7 minuten in de oven en na 7 minuten draai je de lamsrack om. Nog 7 minuten en je lamsrack is klaar om te serveren. Als het goed is zal de lamsrack lekker mals en rosé zijn.

 

Lamsrack combineren met rode wijnglazen.

 

Je hebt nu een heerlijk stukje jong en mals vlees te pakken en dit kan je combineren met aardappelpuree en jonge groentes. Combineer nu je lamsrack met een modern gedekte tafel inclusief chique rode wijnglazen. Je hebt zo een heerlijke Pasen te pakken!

http://www.rode-wijnglazenshop.nl