Mijnwebpartner Artikel Blog
Vakantie

Visum voor Turkije online aanvragen

Uw reis naar Turkije
Lekker een weekendje naar Istanbul? Of wellicht twee weken genieten van een all-inclusive hotel in Antalya? Waar u ook naar toe gaat in Turkije, u dient op voorhand een aantal dingen te weten.

Over Turkije
De Republiek Turkije bestaat op zichzelf nog niet zo heel erg lang, namelijk nog géén 100 jaar. Turkije is eigenlijk pas sinds begin het jaar 2000 echt populair geworden als vakantiebestemming. Vele mensen vanuit Nederland, België, Duitsland en Scandinavië, vertrekken jaarlijks naar Turkije. Niet alleen in de zomer, maar ook tijdens de herst, winter en lente! 

Turkije is vanwege haar cultuur en geografische ligging vrij bijzonder. Een deel van Turkije ligt namelijk in Europa en het ander deel in Azië. Maar dat niet alleen, Turkije is een overwegend islamitisch land, doch heel westers en modern. Turkije wordt vaak ook wel de verbinding tussen Europa en het Midden-Oosten gezien. Dit maakt Turkije een bijzonder land. Turkije heeft dan ook nauwe banden met onder andere Nederland. Hoewel zij (nog) geen volwaardig lid zijn van de Europese Unie, zijn de banden vrijwel altijd goed geweest.

Visum voor Turkije
Mede dankzij het feit dat Turkije (nog) geen lid is van de Europese Unie, is het voor sommige burgers van EU-landen noodzakelijk om een visum aan te schaffen om Turkije binnen te treden. Turkije heeft onder andere een verdrag met Duitsland en Frankrijk, waardoor haar burgers geen visum nodig hebben.

Voor Nederland en België, geldt het tegenovergestelde. Er is geen verdrag, dus bijgevolg hebben Nederlanders en Belgen een visum voor Turkije nodig
Het Turks visum is (nog) op het vliegveld te koop voor een prijs van € 25. Dit koopt u dan alvorens u naar de paspoortcontrole gaat. Zonder visum komt u immers de paspoortcontrole niet door. Let op, u heeft bij het aanvragen van een visum, een paspoort of ID-kaart nodig welke nog 6 maanden geldig is bij aankomst in Turkije. Vanaf 1 januari 2015 gaat echter een periode van 60 dagen gelden.

Online Turkije e-visum
Het is tegenwoordig veel makkelijker om uw visum online aan te vragen!
Voor € 24,95 kunt u het Turkije visum in het Nederlands of Frans aanvragen!
Tevens staat er een team voor u klaar die u graag te woord wil staan en helpen met al uw vragen over het visum. U beschikt over de mogelijkheid om te betalen via iDeal of Mister Cash. U ontvangt uw visum voor Turkije binnen 24 uur via de mail.
Bovendien is het mogelijk om het visum met de post te ontvangen.

https://www.visumvoorturkije.nl/aanvragen