Begeleiding nodig bij een pacht? De specialist levert advies over het pachtcontract en de -wetgeving

Het pachtcontract is één ding bij het verpachten of pachten van een stuk lang. Er komt namelijk ook nog veel meer bij kijken. Bent u van plan om een stuk landbouwgrond te gaan verpachten, dan kan het zeker niet kwaad om een specialist op dit gebied in te schakelen. U weet dan zeker dat u de juiste beslissing maakt. Zo is het bijvoorbeeld verstandig om in zee te gaan met een ervaren en deskundige partner zoals Bogers Juridisch Agrarisch Adviesbureau. Zij kunnen u bijvoorbeeld helpen met het opstellen van het pactcontract, wat verplicht is bij het sluiten van een pachtovereenkomst. Ook kunnen zij u alles vertellen over de wetgeving die geldt bij het pachten en verpachten van land. Door een adviesbureau in de arm te nemen hoeft u al deze zaken niet zelf uit te zoeken. Hiermee bespaart u enorm veel tijd en kunt u zich focussen op uw bedrijfsvoering.

Drie verschillende soorten van het pachtcontract

Als u nog nooit eerder een stuk grond heeft verpacht, is het heel begrijpelijk dat er in zo’n situatie heel wat op u afkomt. Er zijn waarschijnlijk vele vragen waar u mee kampt. Wellicht vraagt u zichzelf af wanneer u een pachtcontract moet opstellen. We vertellen u hier graag meer over. Men spreekt van een officiële pacht wanneer u meer dan één hectare grond verpacht. Bij elke officiële pacht moet er een pachtcontract worden opgesteld. Aangezien lang niet elke pacht hetzelfde is, bestaan er verschillende soorten pachtcontracten, namelijk: reguliere pacht, geliberaliseerde pacht en teeltpacht. Reguliere pacht is mogelijk voor alle pachtobjecten, van los land en agrarische woningen tot aan hoeves met land en bedrijfsgebouwen. Geliberaliseerde pacht is echter alleen mogelijk voor los land, terwijl teeltpacht uitsluitend geldt wanneer los land wordt verpacht voor het telen van gewassen. Wat voor soort pachtcontract u ook wilt opstellen, bij een expert als Borgers Juridisch-Agrarisch Adviesbureau kunt u altijd terecht. Zij adviseren u over het contract en helpen u met het opstellen ervan.

Juridisch advies over uw pachtcontract door een expert uit de agrarische sector

Bij elke officiële pacht is een pachtcontract nodig. U moet dit van tevoren opstellen, of laten opstellen. Wilt u hier graag wat begeleiding bij, bijvoorbeeld omdat u het nooit eerder heeft gedaan? Dat kan! Klopt u dan eens aan bij een adviesbureau. Zij kunnen u adviseren, maar ook begeleiden met het opstellen van een pachtcontract. Natuurlijk is het wel belangrijk om uitsluitend in zee te gaan met een bureau dat beschikt over de nodige kennis én thuis is in de sector. Met de snelle service van Bogers Juridisch-Agrarisch Adviesbureau weet u zeker dat u goed zit. Zij beschikken namelijk over uitgebreide kennis en ervaring op juridisch gebied. Dit terwijl ze een achtergrond hebben en zich specialiseren in de agrarische sector. Dit maakt het tot de ideale partner bij het adviseren over en opstellen van uw pachtcontract.

About

View all posts by