Mijnwebpartner Artikel Blog
Mode en Kleding

De diepere betekenis van sieraden

Sieraden worden wereldwijd gedragen en dat al duizenden jaren lang. Hierdoor is er een enorme variëteit van verschillende sieraden ontstaan. Niet alleen wat betreft de verschillende materialen waarvan de sieraden gemaakt worden. Maar ook vanuit welke gedachten, geloof, traditie of overtuiging ze zijn ontstaan. Wereldse Juwelen vindt dit een heel interessant gegeven en heeft daarom verschillende collecties zilveren sieraden uit verschillende landen. Alle sieraden zijn handgemaakt en hebben in het land van herkomst vaak een diepere betekenis.

Zilveren gebedsdoosje

Een mooi voorbeeld hiervan zijn de zilveren gebedsdoosjes (ghau hanger) uit Tibet. Deze gebedsdoosjes dragen Tibetanen traditie getrouw al duizenden jaren om in contact te blijven met hun goden en overleden voorouders. De ghau hangers zijn vaak gezet met koraal en turkoois, de edelstenen die een diepere spirituele betekenis hebben voor het Tibetaanse volk.

Maori hangers

Een ander mooi voorbeeld zijn de Maori hangers uit Nieuw-Zeeland. Deze sieraden worden door stamhoofden van generatie op generatie aan elkaar doorgegeven. Dit is zo’n belangrijke traditie dat deze hangers heilige voorwerpen zijn geworden. De Maori dragen deze hangers omdat ze voorspoed, welvaart en geluk beloven.

Dit zijn slechts twee voorbeelden van sieraden met een diepere betekenis. Kijk voor meer van deze unieke sieraden in onze sieraden webshop www.wereldsejuwelen.nl

https://www.wereldsejuwelen.nl