Mijnwebpartner Artikel Blog
Gezondheid

Een kijkje in de nieuwe wereld van cosmetica

Botox wordt vaak gebruikt als spierontspanner. Het stofje is in een korte periode zeer populair geworden, maar toch hoor je ook negatieve dingen over Botox. Het kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je gezicht uitdrukkingsloos wordt.

Als Botox op de juiste manier wordt toegepast, kan het een zachte en natuurlijke gelaatsuitdrukking weergeven. Alleen de spieren die zijn ingespoten gaan minder samentrekken. Je spieren die niet zijn ingespoten veranderen niet. Hierdoor blijf je je normale gezichtsuitdrukking behouden. Botox wordt geëxtraheerd van clostridium botulinum. Dit is het gif van een bepaalde bacterie. Dit gif word samen met het eiwit gemengd en vervolgens in zeer kleine hoeveelheden geïnjecteerd voor cosmetische en medische doeleinden.

De oogheelkunde, neurologie en KNO-artsen staan er om bekend om al jarenlang Botox toe te passen om spastische spieren te kunnen verslappen. De cosmetica, vooral de plastische chirurgie, past sinds halverwege jaren ’90 het ook toe. Botox zorgt dat de overdracht van neurotransmitters geblokkeerd wordt. Deze stoffen zorgen voor een signaal vanaf de zenuw naar de spier. Dit zorgt voor minder diepe groeven en lijnen, ofwel rimpels, op je voorhoofd, naast de ogen en tussen de wenkbrauwen. De lijnen worden verminderd of ze verdwijnen tijdelijk compleet.

Rimpels kunnen ontstaan doordat je huid slapper wordt naarmate je ouder wordt en naarmate je lichaam aan meer zonlicht wordt blootgesteld. Hier werkt Botox niet goed tegen. Hiervoor moet je injectables gebruiken. Dit is op basis van een afbreekbare gel die biologisch afbreekbaar is. De stof die gebruikt wordt komt ook voor in je eigen lichaam. Dat is hyaluronzuur. Een verdoving is niet nodig bij Botox. Een arts spuit de Botox met een zeer fijne naald direct in de spier. Het middel moet de overdracht van prikkels vanuit ze zenuw naar de spieren blokkeren. Als je een duidelijk beeld wilt hebben van het resultaat, zul je even moeten zoeken op bijvoorbeeld ooglidcorrectie voor en na foto’s en liquid facelift met Botox.

http://faceland.nl