Mijnwebpartner Artikel Blog
Gezondheid

De fijne details van injectables

Een facelift was vroeger de manier om het gezicht enige jeugdigheid terug te geven en rimpels te bestrijden. Tegenwoordig zijn de ingrijpen minder extreem, zoals het toepassen van injectables. Dit zijn bepaalde injecties die zorgen voor vulling en stevigheid aan de huid. Dit zijn de zogeheten fillers. Ook zijn er producten die bijdragen aan de onderhuidse processen, zoals Botox.

Een rimpelbehandeling met injectables is erg minimaal in belasting en geven wel een goed resultaat. Rimpels kunnen opgevuld worden met injectables en met sommigen kan zelfs de contour van je gezicht verbeterd worden. Hiervoor is een onderscheid te maken in microvullingen en macrovullingen. Een microvulling is speciaal voor rimpeltjes en een macrovulling is bedoeld voor diepe plooien en contourverbetering. Botox werkt anders. Dit zorgt ervoor dat de spieren tijdelijk verlamd worden en de rimpels niet meer optreden, doordat de spier de beweging niet meer kan maken.

Dankzij de nieuwe technieken lijken sommige mensen wel de eeuwige jeugd te hebben. De huid blijft lang glad en rimpels zijn ver te zoeken. Toch krijgen de meeste mensen vroeg of laat rimpels dankzij de veroudering van het lichaam. Dit betekent dat de huid een veel lagere celdeling heeft en minder collageen en elastine aanmaakt. Ook zorgt de afname van hyaluronzuur en vetweefsel hiervoor. Huidveroudering komt in verschillende soorten voor. Deze soorten komen vaak gecombineerd voor.

De gezichtsuitdrukking van de mens komt vaak voor doordat de mimische spieren bepaalde gelaatstrekkingen veroorzaken. Dit is onontkoombaar. De mimiek is individueel en verschilt dus per persoon. De huid plooit en trekt naar sommige plekken vaker dan bij iemand anders. Na een x aantal samentrekkingen en herhalingen hiervan, samen met het verouderingsproces, komen er rimpels tevoorschijn. Voorhoofd- en fronsrimpels, rimpels op de bovenlip en kraaienpootjes zijn hier voorbeelden van.

Er zijn in veel plaatsen en steden klinieken te vinden die deze behandelingen uitvoeren. Botox in Nijmegen wordt veel toegepast, misschien is het verstandig om daar je zoektocht naar te richten.

http://injectableklinieken.nl/