Is investeren in een cryptocurrency een goed idee?

Mijnwebpartner

Is investeren in een cryptocurrency een goed idee?

Als jij wat extra spaargeld hebt, dan kun je het investeren in vastgoed. Je kunt er ook aandelen mee kopen of je kunt besluiten om het op een spaarrekening te zetten. Een vrij nieuwe manier om geld te beleggen is via cryptocurrency’s. En als je met de onderstaande aandachtspunten goed kunt leven, is dit zeker een goed alternatief.

Een wispelturige koers

Het is een understatement om te zeggen dat de koers voor cryptovaluta’s wispelturig is. De waarde kan enorm kelderen (of stijgen) binnen een uur en er is geen garantie over wat er daarna gebeurt. Handelen met cryptocurrency’s is daarom erg risicovol.

Het is de kunst om minder te verliezen dan te winnen en beide kunnen groot en talrijk zijn. Op de lange termijn laten de meeste koersen echter wel een stijgende lijn zien. Als je bereid bent om je crypto’s jaren met rust te laten kun je er wel degelijk je voordeel mee doen.

Jij beheert je geld

Eén van de kenmerken van cryptocurrency’s is dat jij verantwoordelijk bent voor wat ermee gebeurt. Besluit je om het te kopen bij een exchange zoals Bitvavo en het vervolgens te investeren, dan doe je dit volledig op eigen risico. Gaat het goed, dan kun je grote bedragen binnenslepen. Lijdt jouw crypto op de lange termijn verlies, dan ben je al je geld kwijt.

 

Geen steun van de overheid

Daarnaast moet er gezegd worden dat cryptocurrency’s nog niet volledig door de overheid en financiële instanties worden gesteund. Dit is ook logisch, want zij spelen er een kleine rol in en hebben er geen invloed op. Totdat deze steun wel gevonden kan worden (Ripple is hier al druk mee bezig) is de toekomst van de cryptocurrency’s onzeker. Het investeren in cryptocurrency’s is weggelegd voor waaghalzen en risiconemers. De mogelijke winsten zijn echter wel erg groot.

https://bitvavo.com/nl

About

View all posts by