Waarvoor dient een octrooi bescherming?

Heeft u een nieuw idee om een technisch proces in uw productieproces te verbeteren? Is dit nog nooit eerder bedacht? Of heeft u een technisch product ontwikkeld dat nog niet bestaat? Dan doet u er verstandig aan om te kiezen voor een octrooi bescherming. Een octrooi biedt bescherming van het uiterlijk of een deel van een product voor technische producten of processen die nieuw, inventief en industrieel toepasbaar zijn. Met een goedgekeurd octrooi heeft u patent op het technische proces of product en mag niemand anders deze kopiëren. Een specialist als IPecunia Patents begeleidt u bij het aanvragen van een patent. Hierdoor weet u zeker dat met alles rekening wordt gehouden en u ook daadwerkelijk de bescherming ontvangt.

Waarom moet ik een patent aanvragen?

U wilt vast niet dat iemand met uw idee er vandoor gaat als u iets helemaal nieuwe heeft bedacht met een innovatief karakter. Een patent aanvragen is in dat geval een uitstekende keuze. Door het aanvragen van een patent zorgt u ervoor dat niemand anders uw product of proces mag kopiëren. Waar begint u met het aanvragen van een patent? Bij het inschakelen van een specialist als IPecunia Patents. Zij zijn specialist in patenten en octrooi bescherming en weten precies welke stappen u moet zetten om op een effectieve manier een patent of octrooi aan te vragen.

Dit is wat erbij komt kijken als u een patent gaat aanvragen

Weet u hoe u te werk moet gaan om een patent aan te vragen voor technische producten en processen? Ten eerste moet worden onderzocht of het patent dat u wilt aanvragen ook echt uniek is, inventief en industrieel toepasbaar. Is dit het geval? Dan moet u het patent aanvragen bij Octrooicentrum Nederland. Het is ten zeerste aan te raden dat u hiervoor een specialist inschakelt als IPecunia Patents. Met een jarenlange ervaring weten zij precies welke processen er doorlopen moeten worden om uw octrooi bescherming succesvol te laten verlopen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met deze specialist.

About

View all posts by