De posities voor Wajong banen bij uw bedrijf invullen doet u zo

Elke sollicitatietraject start hetzelfde voor elke positie die moet worden ingevuld: u vult een trechter op en die trechter begint altijd breed en eindigt smal. Hoe heeft deze analogie betrekking op uw wens om Wajong banen voor werkzoekende jonggehandicapten in te vullen bij uw bedrijf? Nou, u heeft om mee te beginnen een groot werkzoekendenbestand nodig om uit te kiezen. Het liefst een database met daarin de doelgroep van de participatiewet. Die database vindt u bij WerkgeversServicepunt West-Brabant. Sterker nog, u vindt hier het grootste werkzoekendenbestand van heel Nederland. Maak hier gebruik van en profiteer van andere voordelen zoals het afhandelen van administratieve zaken.

Hoe u als ondernemer uw voordeel doet met de doelgroep van de participatiewet

De participatiewet heeft eigenlijk drie verschillende doelgroepen. De eerste groep bestaat uit jongeren met een handicap die vanuit de Wajong op zoek gaan naar banen. Het kunnen ook mensen zijn die nu in de bijstand zitten en die een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben. De laatste groep bestaat uit mensen die in aanmerking komen voor sociale werkvoorziening. Ondanks de afstand tot de arbeidsmarkt willen deze mensen graag werken en dat schept trouw richting uw organisatie. En door WerkgeversServicpunt West-Brabant in te schakelen heeft u snel uw posities gevuld en maakt u gebruik van de financiële voordelen die deze banen u opleveren. Zo bent u bezig met sociaal ondernemen.

Wat is nou eigenlijk de doelgroep van de participatiewet?

Weet u eigenlijk alles wat er te weten valt over zaken als Wajong banen, de doelgroep van de participatiewet en dergelijke? Kennis op dit gebied levert uw bedrijf namelijk hele wat voordelen. De mensen die onder de participatiewet vallen zijn jongeren met een handicap, mensen met een bijstandsuitkering en mensen met een indicatie Wet sociale werkvoorziening. Ok, nu denkt u ‘wat heb ik hieraan voor mijn bedrijf?’ Allereerst haalt u zo een werknemer in huis die trouw is aan het bedrijf en die zijn of haar werk met enthousiasme doet. Niet omdat het moet, maar omdat het mag. En wat dacht u van het maatschappelijk verantwoord imago van uw bedrijf? Interessant, nietwaar? Neem daarom contact op met WerkgeversServicepunt West-Brabant.

About

View all posts by